Produkty

LED autožárovky - 4 otázky a odpovědi

6zář

LED autožárovky se už staly běžným způsobem, jak vylepšit osvětlení každého automobilu nebo také jako výrazný designový prvek. Nejčastěji se používají v interiéru auta. Níže přinášíme odpovědi na 4 nejčastější otázky.

1. Mohu LED autožárovky legálně používat?

LED autožárovky mohou být používány jen pro vnitřní osvětlení vozu. Pro vnější osvětlení (tlumená, dálková, směrová, brzdová, poziční světla, ...) nejsou schváleny pro provoz na veřejných komunikacích.

2. Budu oslňovat LED autožárovkou?

Pokud se halogenová žárovka nahradí v reflektoru LED žárovkou, vyzařované světlo se rozostří a může dojít k oslnění protijedoucích vozidel. Je to způsobeno tím, že LED žárovka svítí z celého povrchu a halogenová žárovka téměř z jednoho bodu = vlákna.

3. Bude mi hlásit LED autožárovka chybu?

LED s funkcí CANBUS: Řídící jednotka nehlásí závadu žárovky u vozidel se systémem kontroly prasklé žárovky. Tato funkce zamezení hlášky nemusí být dostupná ve všech vozech. Záleží na nastavení řídící jednotky v automobilu, při jaké spotřebě proudu již vyhodnotí žárovku jako vadnou.

CANBUS LED by tedy měla mít co největší spotřebu proudu. Pokud se hláška zobrazuje, lze použít eliminátory nebo rezistory (zde). Udávaný výkon u LED autožárovek je teoretický maximální příkon 100% chlazených chipů. Skutečný odběr proudu se uvádí v popisu konkrétní LED.

4. Jakou barvu světla mají LED autožárovky?

Pokud není uvedeno jinak, LED žárovky mají barvu světla 6000K (studená bílá).

Chci LED autožárovku 

Máte otázky?

Nebo potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám vše vysvětlíme a pomůžeme s nákupem.

Chci se zeptat

4